Cart Count 0Notifications

ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Διατροφή, άσκηση, ρουτίνα ομορφιάς: Βασικοί κανόνες για να κάνουμε restart με τα καλύτερα αποτελέσματα

Στρατηγική επαναφοράς ώρα μηδέν! Ο εαυτός μας στο προσκήνιο με πρόσωπο και σώμα να γίνονται απόλυτη προτεραιότητα για μια υπέροχη έναρξη σεζόν.

The author's picture:

— 2 λεπτά χρόνος ανάγνωσης

Woman's face

Επαναφορά, επανεκκίνηση, επανόρθωση και άλλες τόσες όμορφες λέξεις της ελληνικής γλώσσας που όμως μας θυμίζουν την επιστροφή μας στην καθημερινότητα. Όσο και να θέλουμε να τις αποφύγουμε, η πραγματικότητα έρχεται να μας θυμίσει ότι δεν μπορούμε, οπότε καλύτερα να τις κοιτάξουμε στα μάτια και να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να τις εντάξουμε στη ζωή μας. Το restart που χρειαζόμαστε, λοιπόν, για να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν με τις καλύτερες προϋποθέσεις πρέπει να έχει αφετηρία τον ίδιο μας τον εαυτό, καθώς μέσα από αυτόν θα αισθανθούμε καλύτερα. Πώς θα το επιτύχουμε; Μα φυσικά αλλάζοντας τον τρόπο που τρεφόμαστε, κινούμαστε και περιποιούμαστε τον εαυτό μας.

Περί διατροφής ο λόγος

Οι κανόνες είναι γνωστοί: ξέρουμε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να φάμε αν θέλουμε να δούμε αλλαγή, ο τρόπος είναι που μας δυσκολεύει. Αρνούμαστε, δε θέλουμε, μας κουράζει να προσέχουμε, ειδικά μετά από ένα καλοκαίρι που αφεθήκαμε. Το μυστικό για το πώς θα το επιτύχει ο καθένας είναι προσωπική υπόθεση: Για άλλους λειτουργεί η απότομη λογική, τα κόβω όλα μαχαίρι, για άλλους η πιο ομαλή μετάβαση από την ελευθερία της κατανάλωσης στο καθημερινό πρόγραμμα. Ας ανακαλύψουμε τι δουλεύει για τον καθένα από εμάς και ας δώσουμε στον εαυτό μας χώρο και χρόνο για να λειτουργήσει. Και όλα αυτά χωρίς τύψεις και υπερβολές, καθώς πάντα η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο όταν προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη διατροφή μας, ενώ μην ξεχνάμε πως όταν αρχίζουμε να βλέπουμε αποτέλεσμα, παίρνουμε δύναμη οπότε αξίζει η αναμονή και η προσπάθεια!

Υπέρ ασκήσεως

Για όσους η επιστροφή στη βάση δε σημαίνει επιστροφή σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που τους κάνει να νιώθουν καλύτερα, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Οι πιο διστακτικοί με την άσκηση ξεκινούν σίγουρα ένα βήμα πίσω, καθώς η γυμναστική είναι η πιο άμεση και απλή μέθοδος για να νιώσουμε ότι κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας. Μόνο ο ιδρώτας και η κούραση μας δείχνουν ότι το προσπαθούμε, αλλά για αυτόν ακριβώς το λόγο κιόλας δεν το επιθυμούμε. Αν μπορέσουμε και ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο τότε θα έχουμε προσφέρει κάτι υπέροχο στο σώμα και στο μυαλό μας και μπορούμε να ξεκινήσουμε από τα απλά: λίγο περπάτημα γύρω από το σπίτι, ανέβασμα με τη σκάλα τους δύο ορόφους στο γραφείο, ένα δεκάλεπτο workout από το app που κατεβάσαμε και δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ. Αν θέλουμε παρέα για να μας «παρασύρει», ας την αναζητήσουμε. Πάντα το «μαζί» δουλεύει καλύτερα! Και αν τίποτα από όλα αυτά δεν πιάνει, ας αναζητήσουμε ένα άθλημα ή μια ασχολία που ίσως μας κάνει να κινηθούμε. Ακόμη και ο κήπος ή η βεράντα μας μπορεί να μας δώσει κίνητρο για μερικά βαθιά καθίσματα. Για όλα υπάρχει λύση, αρκεί να την ψάξουμε.

Η ρουτίνα ομορφιάς μας

Αφού έχουμε βάλει τον τρόπο ζωής μας σε μια επιθυμητή ρότα, οφείλουμε να προσφέρουμε και σε πρόσωπο και σώμα τα καλύτερα, ειδικά εφόσον πλέον είναι τόσο προσβάσιμα και προσιτά. Ξεκινώντας από την επιδερμίδα του προσώπου, το πιο σημαντικό βήμα είναι να επιλέξουμε μια θεραπεία βαθύ καθαρισμούl.

Deep Cleansing

Μοιράσου το Άρθρο

Σχετικά Άρθρα

  1. skourasmed-clean-skin-01.jpg
  2. skourasmed-vanquish-03.jpg
  3. SkourasMed-fractional-laser.jpg
  4. SkourasMed-cosmetics-how-to-apply-your-cream.jpg

📢 Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε προσωποιημένη εμπειρία περιήγησης. Επιλέγοντας αποδοχή www.skourasmed.com, συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου μας..