Cart Count 0Notifications

ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

New in skincare: ποια καλλυντικά να επιλέξεις αν δεν έχεις εμπειρία στην περιποίηση

Αρχάριοι στο κομμάτι της περιποίησης; Δε χρειάζεται να πάρουμε πτυχίο για να φροντίσουμε το δέρμα μας, αρκεί να ξεκινήσουμε από κάποια βασικά και να δούμε την επιδερμίδα μας να αλλάζει.

The author's picture:

— 2 λεπτά χρόνος ανάγνωσης

Δεν έχουμε όλοι τον ίδιο βαθμό εξειδίκευσης σε όλα. Αυτό ισχύει φυσικά και στο κομμάτι της περιποίησης. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που «παίζουν το skincare στα δάχτυλα», γνωρίζοντας συστατικά, ακολουθώντας όλα τα βήματα φροντίδας και έχοντας στο νεσεσέρ τους τα πιο must-have καλλυντικά της αγοράς. Την ίδια στιγμή κάποιες άλλες δηλώνουν ότι «δεν έχουν ιδέα» και στο μπάνιο τους βρίσκεις μόνο ένα ξεχασμένο αντηλιακό 2 σε 1 για πρόσωπο και σώμα και μια σφραγισμένη κρέμα ματιών που έφτασε στα χέρια τους ως δώρο Χριστουγέννων. Για τις πρώτες η εξέλιξη και η γνώση δε σταματάει ποτέ, ενώ για τις υπόλοιπες κάθε στοιχείο είναι μια νέα εμπειρία και γι’ αυτό η είσοδος στο υπεραπαραίτητο κομμάτι της καθημερινής φροντίδας πρέπει να γίνει αργά και σωστά.

SkourasMed Cleansing Gel for Acneic/Oily Skin

Πρώτο βήμα: διαβάζω την επιδερμίδα μου

Γνώστες, skincare freaks, newbies, σε όποια κατηγορία και αν ανήκουμε, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να μάθουμε την επιδερμίδα μας. Τι τύπος είναι, τι ανάγκες έχει, τι ιδιαιτερότητες την χαρακτηρίζουν. Έτσι θα μπορέσουμε να θέσουμε τις βάσεις και να φτάσουμε όσο πιο μακριά θέλουμε. Για μια γυναίκα, λοιπόν, που δεν ξέρει από πού να ξεκινήσει με το θέμα της περιποίησης της επιδερμίδας της, το πιο βασικό είναι να λάβει γνώση από έναν ειδικό και να προχωρήσει παρακάτω. Μια επίσκεψη σε έναν δερματολόγο ή μια αισθητικό θα φέρει τις απαραίτητες πληροφορίες που θα φανούν χρήσιμες σε όλη τη διάρκεια της ζωής της. Στα SkourasMed η διάγνωση της επιδερμίδας είναι η απόλυτη αφετηρία κάθε κίνησης φροντίδας και γίνεται με επιστημονικό και εξειδικευμένο τρόπο.

SkourasMed Corrective Moisturizer

Τα καλλυντικά των αρχάριων

Δε χρειάζονται πολλά, γιατί τα πολλά θα αγχώσουν κάποια γυναίκα που δεν ξέρει ή δεν έχει συνηθίσει. Μια νέα γυναίκα ή μια γυναίκα που για τους δικούς της λόγους δεν έχει εντάξει στη ζωή της τα καλλυντικά καλό είναι να ξεκινήσει με τα βασικά και απαραίτητα. Αυτά είναι τα εξής: ένα καθαριστικό προσώπου, μια ενυδατική κρέμα και ένα αντηλιακό. Το πρώτο είναι απαραίτητο ακόμη και αν δεν επιλέγει να βαφτεί μέσα στην ημέρα, καθώς οι σκόνες του περιβάλλοντος δεν κάνουν διακρίσεις στα πρόσωπα, αντιθέτως εισβάλλουν πιο επιθετικά σε επιδερμίδες που δεν έχουν την ασπίδα της πούδρας ή του foundation. Ειδικά σε πιο νεανικές επιδερμίδες που υπάρχουν και ζητήματα λιπαρότητας και τάσης για ακμή, ένα καθαριστικό όπως το SkourasMed Cleansing Gel for Acneic/Oily Skin θα ισορροπήσει την επιδερμίδα προσφέροντας βαθύ καθαρισμό. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί σε κάθε ηλικία και σε κάθε ανάγκη επιδερμίδας, άρα είναι σημαντικό να την εντάξουμε στην περιποίησή μας. Ένα ενυδατικό προϊόν όπως το SkourasMed Corrective Moisturizer θα προσφέρει ενυδατική δράση στην επιδερμίδα, την ίδια στιγμή που θα δράσει και ενάντια σε ατέλειες που συχνά εμφανίζονται σε νεανικά δέρματα που δεν έχουν εισαχθεί στο κομμάτι της περιποίησης. Τέλος, το αντηλιακό είναι ίσως το πιο απαραίτητο από όλα, καθώς ο ήλιος κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος τα τελευταία χρόνια και η προστασία από αυτόν πρέπει να ξεκινάει από νωρίς και να κρατάει όλο τον χρόνο και για πάντα. Η δυνατότητα να συνδυαστεί η ενυδάτωση με την προστασία δίνει λύσεις στα αρχάρια χέρια και γίνεται εύκολα μια συνήθεια μέσω προϊόντων όπως το SkourasMed Protect & Hydrate SPF30.

SkourasMed Protect & Hydrate SPF 30

    Tips για Newbies

  • Δείτε την περιποίησή σας σαν μια απαραίτητη διαδικασία όπως π.χ. το πλύσιμο των δοντιών. Μπορεί ο παράγοντας της υποχρέωσης να μη μοιάζει ελκυστικός για να ξεκινήσετε το ταξίδι της ομορφιάς, αλλά καμιά φορά το «πρέπει» βοηθάει για να γίνει «θέλω».
  • Εμπιστευθείτε κάποιον ειδικό ομορφιάς για να συνταξιδέψετε, αφού σταθείτε ειλικρινείς για το πόσο μακριά θέλετε να φτάσετε, ώστε να μην αισθανθείτε πίεση που θα σας γυρίσει στην αφετηρία.
  • Αξιολογήστε. Θα δείτε σίγουρα διαφορά στην επιδερμίδα σας και αυτή θα γίνει η πιο σπουδαία κινητήριος δύναμη για να συνεχίσετε. Ο κόσμος των καλλυντικών είναι ένας υπέροχος κόσμος που αξίζει κάποια στιγμή να γνωρίσετε και με τους κατάλληλους συμμάχους σίγουρα θα το ανακαλύψετε.

Μοιράσου το Άρθρο

Σχετικά Άρθρα

  1. skourasmed-clean-skin-01.jpg
  2. skourasmed-retinol-01.jpg
  3. SkourasMed-cosmetics-how-to-apply-your-cream.jpg
  4. SkourasMed-prp-aftologi-mesotherapeia.jpg

📢 Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε προσωποιημένη εμπειρία περιήγησης. Επιλέγοντας αποδοχή www.skourasmed.com, συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου μας..