Cart Count 0Notifications

ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Always in a rush: Το Skincare των 5 λεπτών

Τα λεπτά είναι λίγα, αλλά οι απαιτήσεις πολλές. Αντί να κρυφτούμε πίσω από τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο και την κούρασή μας, ας φερθούμε έξυπνα απέναντι στον εαυτό μας και την περιποίηση της επιδερμίδας μας.

The author's picture:

— 2 λεπτά χρόνος ανάγνωσης

Woman's face

Χρόνος. Πόσο σχετικός και πόσο πολύτιμος. Πόσο δυσεύρετος και πόσο αμφιλεγόμενος. Για εμάς τις γυναίκες ο χρόνος αποτελεί μια αέναη πρόκληση. Από τη μία θέλουμε να «τρέχει» για να φτάνουμε πιο κοντά σε αυτά που θέλουμε, από την άλλη θα κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μην περνάει γρήγορα και να αφήνει πάνω μας τα σημάδια του. Μέσα σε αυτά τα μόνιμα παιχνίδια με τον χρόνο, ένα παραμένει σίγουρο: όλοι παραπονιόμαστε πως ποτέ δεν είναι αρκετός και ποτέ δεν βρίσκουμε όσο θέλουμε για να περιποιηθούμε τον εαυτό μας. Αντί, λοιπόν, να μην κάνουμε τίποτα στον βωμό του «δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ καθόλου!», ας εφαρμόσουμε μια στρατηγική πέντε λεπτών που μπορεί να μην είναι το ιδανικότερο σενάριο για μια ολοκληρωμένη φροντίδα, είναι όμως καλύτερο από το καθόλου και πολύ σημαντικό όταν γίνεται με τον σωστό τρόπο και τα σωστά προϊόντα.

Πέντε λεπτά αρκούν;

Ναι, αρκούν. Αρκούν για καλό καθαρισμό, καθημερινή ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία που αποτελούν και τον βασικό άξονα γύρω από τον οποίο κινείται μια στοιχειώδης στρατηγική περιποίησης. Αρκούν γιατί είναι αρκετά για να αλλάξουν την επιδερμίδα μας, ειδικά αν πριν δεν τους χαρίζαμε ούτε αυτά τα πέντε λεπτά. Αρκούν γιατί είναι μια καλή αρχή να δούμε πώς αντιδρά το δέρμα μας σε μια συνήθεια καθαρισμού και στη θρέψη της ενυδάτωσης, ώστε αφενός να τα συνεχίσουμε, αφετέρου να δούμε τη σημασία τους και να τα ενισχύσουμε και με άλλα βήματα φροντίδας. Μια καλή βάση, μια γερή αρχή, μια σύντομη αλλά αποτελεσματική φροντίδα, ας το πούμε όπως θέλουμε. Είναι πάντως κάτι και μάλιστα κάτι καλό!

2’ Καθαρισμός

Τον περισσότερο χρόνο θα τον αφιερώσουμε στον καθαρισμό και αυτό γιατί οφείλει να είναι σχολαστικός και αποτελεσματικός. Ένα προϊόν καθαρισμού προσώπου που ταιριάζει στην επιδερμίδα μας και η συνέπεια αποτελούν μοναδικό συνδυασμό για πρόσωπο που απαλλάσσεται από τα καθημερινά βαρύδια και κοιμάται πεντακάθαρη. Αυτή η κίνηση μπορεί να αλλάξει το δέρμα μας και γι’ αυτό πρέπει να την εμπιστευτούμε χωρίς δικαιολογίες. Τοποθετούμε το προϊόν καθαρισμού μας είτε δίπλα στην οδοντόβουρτσά μας, είτε στο μπάνιο μας την ώρα του βραδινού ντους και απολαμβάνουμε τον καθαρισμό μας. Ειδικά αν γίνεται με SkourasMed Refreshing Cleansing Gel που εκτός από καθαρισμό προσφέρει και υπέροχη αίσθηση αναζωογόνησης.

Refreshing Cleansing Gel

1,5’ Ενυδάτωση αντιγήρανση

Χρειάζεται σε κάθε ηλικία και οφείλουμε να δώσουμε χρόνο. Ενάμιση λεπτό δεν είναι τίποτα μπροστά στο τι προσφέρει στην επιδερμίδα μας και γι’ αυτό πρέπει να τηρούμε αυτό το βήμα περιποίησης ακόμη και αν το βράδυ θέλουμε απλώς να πέσουμε για ύπνο χωρίς καθυστερήσεις. Ενενήντα δευτερόλεπτα άλλωστε δεν είναι κάποια σοβαρή καθυστέρηση, αντιθέτως είναι ένα μικρό διάστημα για να καταφέρουμε πολλά. Αν μάλιστα το προϊόν μας συνδυάζει την ενυδατική με την αντιγηραντική δράση, τότε μας λύνει και τα χέρια. Ένα τέτοιο είναι και το SkourasMed Collagen Correct & Lift.

SkourasMed Collagen Correct & Lift

0,5’ Kρέμα ματιών

Δεν χρειαζόμαστε παραπάνω για να απλώσουμε την κρέμα ματιών μας στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από αυτά. Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα και με ταμποναριστές κινήσεις με τον παράμεσο, μπορώ να έχω αποτέλεσμα ζωντάνιας στο βλέμμα μέρα με τη μέρα. Αν αυτή η συνήθεια συνδυάζεται και με συνθέσεις όπως η SkourasMed Eye Repair , τότε τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο άμεσα και εντυπωσιακά.

SkourasMed Eye Repair

1’ Aντηλιακή προστασία

Στην Ελλάδα ζούμε και ο ήλιος μας βρίσκει παντού, χειμώνα-καλοκαίρι. Η ζημιά που μπορεί να επέλθει από την επαφή μαζί του χωρίς αντηλιακή προστασία είναι πολύ μεγάλη, την ίδια στιγμή που ένα λεπτό για να απλώσουμε το αντηλιακό μας είναι πραγματικά τίποτα μπροστά στα οφέλη της. Το SkourasMed Protect & Hydrate SPF 30 μάλιστα μπορεί και να αντικαταστήσει την πρωινή ενυδατική κρέμα, προσφέροντας ενυδατική δράση και προστασία με μία μόνο κίνηση. Ιδανικό για τους πραγματικά βιαστικούς!

SkourasMed Protect & Hydrate SPF 30

Μοιράσου το Άρθρο

Σχετικά Άρθρα

  1. skourasmed-clean-skin-01.jpg
  2. athanasios-skouras-rinoplastiki-04.jpg
  3. SkourasMed-Dermapen.jpg
  4. SkourasMed-Blemishes-Why-they-appear-and-how-to-treat-them.jpg

📢 Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε προσωποιημένη εμπειρία περιήγησης. Επιλέγοντας αποδοχή www.skourasmed.com, συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου μας..