Cart Count 0Notifications

ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Τι είναι το Dermapen - το μαγικό στυλό

Επαναφορά της φυσικής νεότητας με τη βοήθεια της τεχνολογίας, επούλωση και ανάπλαση του κατεστραμμένου δέρματος για φρέσκια, λαμπερή και υγιή επιδερμίδα.

The author's picture: Στέλλα Αθανασιάδου

— 3 λεπτά χρόνος ανάγνωσης

Το dermapen ή microneedling είναι η εξέλιξη των παλιών roller. Είναι μία καινοτόμος θεραπεία προσώπου που χρησιμοποιεί ένα μηχάνημα που μοιάζει με στυλό, το οποίο στην άκρη του έχει μικροσκοπικές βελόνες και προκαλεί άμεση διαδερμία.

SkourasMed Dermapen

Το dermapen διαπερνά το δέρμα και έως 100 φορές ανά δευτερόλεπτο με ρυθμιζόμενη ταχύτητα, αλλά και βάθος 0,25mm-2,5mm αναλόγως την περιοχή. Οι βελόνες του dermapen εισχωρούν στην επιδερμίδα κατακόρυφα, ελαχιστοποιώντας τη βλάβη του δέρματος, τον πόνο και το χρόνο αποκατάστασης. Οι βελόνες αυτές δημιουργούν στο δέρμα μικρές οπές σε μέγεθος καρφίτσας, χωρίς να το καταστρέφουν. Ο οργανισμός τις αντιλαμβάνεται ως μικροτραυματισμούς και ενθαρρύνει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης για να τους αντιμετωπίσει.

Μέσω δηλαδή της διαδερμίας που προκαλεί, οδηγεί το δέρμα στη νεοκολλαγονογένεση που έχει τελικά ως αποτέλεσμα την ανάπλαση αλλά και την σύσφιξη του δέρματος. Λόγω της ελαστικότητας των επιδερμικών κυττάρων, οι μικροοπές κλείνουν πολύ γρήγορα και εντός λίγων ωρών η επιδερμίδα επανέρχεται στη φυσιολογική της κατάσταση.

Τι επιτυγχάνουμε με τη μέθοδο Microneedling

Το microneedling είναι μια καθιερωμένη θεραπευτική διαδικασία στην Ιατρική Αισθητική για τη διόρθωση της δομικής ζημιάς του δέρματος και συνίσταται στην ενεργοποίηση της αυτοαναγέννησης. Αποτέλεσμα είναι η επαναφορά της φυσικής νεότητας με τη βοήθεια της τεχνολογίας, επουλώνοντας και αναπλάθοντας το κατεστραμμένο δέρμα, κάνοντας το να δείχνει ξανά φρέσκο, λαμπερό και υγιές.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας microneedling, η επιδερμίδα παρακεντάται και δεν αφαιρείται όπως κάνει το laser. Έτσι, η επιθηλιοποίηση γίνεται σε πολύ σύντομο διάστημα και η ανάρρωση είναι ελάχιστη. Η γενικευμένη ενδοδερμική αιμορραγία ενεργοποιεί τη σύνθεση κολλαγόνου και την αναγέννηση της επιδερμίδας μέσω της αναγεννητικής επούλωσης. Ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα φυσιολογικό δέρμα με διέγερση της κολλαγογέννησης και την πάχυνση της επιδερμίδας.

Αμέσως μετά τη θεραπεία, το δέρμα του προσώπου θα είναι κόκκινο, αλλά με τη βοήθεια ειδικής μάσκας με αναπλαστικές και ανακουφιστικές ιδιότητες, υποχωρεί αρκετά. Τις επόμενες δύο μέρες θα υπάρχει ήπια ερυθρότητα στο πρόσωπο. Μόλις υποχωρήσουν τα συμπτώματα των δύο πρώτων ημερών, το δέρμα θα είναι σφριγηλό, χωρίς δυσχρωμίες και πολύ λαμπερό. Τις επόμενες μέρες, οι λεπτές ρυτίδες θα είναι πιο απαλές, ενώ οι ουλές ακμής σταδιακά θα υποχωρήσουν αρκετά. Η χρήση αντιηλιακού Protect & Hydrate SPF 30 είναι απαραίτητη, όπως και σε όλες τις θεραπείες ανάπλασης του δέρματος.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται το Dermapen

 • Στην αντιγήρανση αλλά και στη διόρθωση ήδη σχηματισμένων ρυτίδων
 • Σε θαμπό και λιπαρό δέρμα
 • Σε ουλές ακμής, αλλά και στην ακμή, εφαρμόζοντας ειδικό πρωτόκολλο
 • Σε δέρματα με απώλεια σφριγηλότητας
 • Σε δέρματα με παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο
 • Στο μέλασμα και τις δυσχρωμίες
 • Βελτίωση της υφής του δέρματος και σμίκρυνση των πόρων
 • Ουλές από χειρουργικές επεμβάσεις - εγκαύματα
 • Μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια - πόδι της χήνας
 • Ραγάδες σώματος

Κολλαγόνο για ένα όμορφο δέρμα

Γνωρίζουμε ήδη πως το κολλαγόνο αποτελεί ένα από τα δομικά συστατικά του δέρματος. Όσο περισσότερο κολλαγόνο υπάρχει στο δέρμα, τόσο πιο ελαστική, με καλύτερη υφή και λιγότερες ρυτίδες, είναι η επιδερμίδα. Με το πέρασμα του χρόνου, το κολλαγόνο ελαττώνεται και η απουσία του είναι ορατή. Το πρόσωπο χάνει τον όγκο και τη νεανική φρεσκάδα του και καθώς λεπταίνει, δημιουργούνται σε αυτό πτυχώσεις, ρυτίδες, γραμμές και χαλάρωση.

Θεραπείες όπως το dermapen, δερμοαπόξεση, υπέρηχοι, fractional laser, ραδιοσυχνότητες και χημικά peelings νέας γενιάς, σε συνδυασμό με τη δραστική κρέμα αντιγήρανσης και ενυδάτωσης Collagen Correct & Lift ενεργοποιούν τη διαδικασία επούλωσης του ίδιου του οργανισμού, ο οποίος παράγει τις ουσίες που χρειάζεται. Με συνδυαστικές θεραπείες καταφέρνουμε το ρολόι της γήρανσης να γυρίζει αντίστροφα και τα ευεργετικά αποτελέσματα όπως λάμψη, σφριγηλότητα, εξάλειψη δυσχρωμιών, να φαίνονται από τις πρώτες θεραπείες.

Μοιράσου το Άρθρο

Σχετικά Άρθρα

 1. SkourasMed-Treatment-of-acne.jpg
 2. SkourasMed-The-importance-of-vitamin-C-for-the-skin.jpg
 3. SkourasMed-The-action-of-ultrasound-on-the-skin.jpg
 4. SkourasMed-UV-rays.jpg

📢 Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε προσωποιημένη εμπειρία περιήγησης. Επιλέγοντας αποδοχή www.skourasmed.com, συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου μας..