Cart Count 0Notifications

ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Αυξητική στήθους: Μια επέμβαση που αξίζει να κάνουμε τώρα

Ήρθε η στιγμή να σταθούμε μπροστά στον καθρέφτη μας με την αυτοπεποίθηση που μας αξίζει, προτάσσοντας το υπέροχο στήθος μας προς τη νέα ζωή που ξεκινάει για εμάς. Με την πολύτιμη βοήθεια του πλαστικού χειρουργού Γιώργου Σκούρα.

The author's picture:

— 2 λεπτά χρόνος ανάγνωσης

Breast Augmentation

Το στήθος αποτελεί ένα σημείο του σώματος που πάντα θα απασχολεί το γυναικείο μυαλό. Έρευνες μάλιστα έχουν δείξει πως οι περισσότερες γυναίκες δεν είναι ευχαριστημένες με την εικόνα του στήθους τους και αν μπορούσαν εύκολα και γρήγορα να την αλλάξουν θα το έκαναν χωρίς συζήτηση. Το «εύκολα και γρήγορα» όμως είναι σχετικό και σίγουρα δεν εμπεριέχει την έννοια της χειρουργικής επέμβασης. Κι όμως, τα σύγχρονα δεδομένα και η επιστημονική γνώση αποδεικνύουν πως στα χέρια εξειδικευμένων γιατρών με την κατάλληλη επιστημονική γνώση, μια πλαστική επέμβαση στο στήθος είναι πλέον μια απλή υπόθεση που μπορεί να αλλάξει ριζικά την εικόνα και τη ψυχολογία μας. Ειδικά το ζήτημα της αυξητικής στήθους αποτελεί μία από τις πιο συχνές αισθητικές επεμβάσεις σήμερα και βοηθά τις γυναίκες με μικρό στήθος, καθώς και εκείνες με ανισομαστία - με διαφορετικούς, δηλαδή, μαστούς σε σχήμα ή μέγεθος - να αποκτήσουν µια βελτιωµένη και αρμονική όψη, όπως αυτή που ονειρεύονται.

Δεν υπάρχει τέλειο, υπάρχει τέλειο για μένα

Κάθε γυναίκα είναι µοναδική και αυτό αφορά κυρίως τον σωματότυπό, αλλά και τις προσδοκίες της. Τέλειο στήθος γενικά, δεν υπάρχει. Υπάρχει τέλειο στήθος για το κάθε σώμα ανάλογα με αυτό που κάθε γυναίκα θέλει για τον εαυτό της και την κάνει να δείχνει φυσική. Αυτός είναι και ο λόγος που η συζήτηση με τον γιατρό είναι πολύ σημαντική, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μοιραστούμε αυτό που σκεφτόμαστε ως ιδανικό αποτέλεσμα και να μας επιβεβαιώσει ότι είναι εφικτό και ταιριάζει με το σώμα μας. Μην ξεχνάμε πως η επιτυχία ενός αποτελέσματος είναι η φυσικότητα στην εικόνα, κάτι που δε θα μοιάζει ξένο και θα δείχνει θηλυκό και αρμονικό επάνω μας. Αν, λοιπόν, έχουμε οποιονδήποτε ενδοιασμό στο αν θα βρούμε το ιδανικό, τότε αρκεί να έχουμε μια ιδέα στο μυαλό μας για το τι θέλουμε και να εμπιστευθούμε τον γιατρό που θα επιλέξουμε.

Φοβάμαι να το κάνω….

Και είναι λογικό. Κάθε χειρουργείο, ειδικά αν δεν είναι απαραίτητο, προκαλεί ανασφάλεια. Όμως η συγκεκριμένη επέμβαση είναι πλέον μια καθημερινότητα για τους έμπειρους γιατρούς, ενώ τα ενθέµατα σιλικόνης είναι ασφαλέστατα και δεν ενέχουν κινδύνους απόρριψης από τον οργανισµό και γι’ αυτό ο χειρουργός έχει ηθική υποχρέωση να τοποθετεί μόνο τα καλύτερα παγκοσμίως ενθέματα σε όλες τις περιπτώσεις ασθενών. Αν ο φόβος αφορά το αποτέλεσμα και την πιθανότητα να δείχνει αφύσικο, πέρα από το μέγεθος του ενθέματος, παίζει ρόλο και ο τρόπος με τον οποίο θα το τοποθετήσει ο γιατρός. Η σιλικόνη πρέπει να τοποθετείται σχεδόν πάντα κάτω από το µυ του θωρακικού τοιχώµατος γιατί έτσι επιτυγχάνεται η κάλυψή της µε άλλο ένα στρώµα µαλακού ιστού και κατ’ επέκταση ένα πιο φυσικό αποτέλεσµα, τόσο οπτικά, όσο και κατά την ψηλάφηση.

Breast Augmentation

Επιστροφή στην καθημερινότητα σε λίγες μέρες

Το χειρουργείο δε διαρκεί παραπάνω από 2 ώρες και γίνεται υπό γενική αναισθησία. Μπορούμε να επιστρέψουμε στη δουλειά μας μέσα σε λίγες μέρες, το πολύ μια εβδομάδα, ενώ μπορούμε να λουστούμε μετά από 48 ώρες. Τα ράμματα είναι απορροφήσιµα και δε φαίνονται, ενώ ο πόνος μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλά παυσίπονα και τυχόν ευαισθησία στην περιοχή υποχωρεί μέσα σε 2 με 3 εβδομάδες. Η γυμναστική επανέρχεται στο πρόγραμμα μας μέσα σε 3 εβδομάδες και ό,τι σημάδι αφήσει πίσω της η επέμβαση θα αρχίσει να σβήνει από τις πρώτες εβδοµάδες και µετά από µερικούς µήνες θα γίνει αδιόρατο.

Γιατί τώρα είναι η ιδανική εποχή;

Το φθινόπωρο είναι πάντα ιδανικό για μια τέτοιου είδους επέμβαση. Αρχικά, γιατί έχουμε επιστρέψει σε μια καθημερινότητα που μπορούμε εύκολα να την ρυθμίσουμε ώστε να μπορέσουμε να απέχουμε για κάποια 24ωρα από τις δουλειές μας. Επίσης, ο καιρός δεν είναι ούτε ζεστός, ούτε κρύος, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζουμε θέμα ακραίων καιρικών συνθηκών που για πολλούς αποτελεί λόγο να έχουν δεύτερες σκέψεις. Παράλληλα, θα έχουμε αρκετό χρόνο μέχρι το καλοκαίρι για να έχουμε συνηθίσει την εικόνα μας και να έχουμε απαλλαγεί από τυχόν πρηξίματα και σημάδια, με αποτέλεσμα να είμαστε έτοιμες να φορέσουμε ό,τι θέλουμε απολαμβάνοντας το νέο μας ντεκολτέ!

Μοιράσου το Άρθρο

Σχετικά Άρθρα

  1. skourasmed-breast-augmentation-01.jpg
  2. skourasmed-vanquish-03.jpg
  3. SkourasMed-prp-aftologi-mesotherapeia.jpg
  4. SkourasMed-exilis-stin-perioxi-ton-mation.jpg

📢 Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε προσωποιημένη εμπειρία περιήγησης. Επιλέγοντας αποδοχή www.skourasmed.com, συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου μας..