Cart Count 0Notifications

ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Λιγότερες πανάδες μέχρι το καλοκαίρι: Πώς να το επιτύχεις

Φέτος, το δέρμα μας θα είναι έτοιμο να απολαύσει τον ήλιο χωρίς τον φόβο των πανάδων!

The author's picture:

— 2 λεπτά χρόνος ανάγνωσης

Healthy face skin

Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν πολλά για το θέμα των πανάδων, ξέρουν πως ο ήλιος είναι ο καλύτερός τους φίλος! Όσο πιο πολύ εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία, τόσο πιο έντονες γίνονται, καθώς είναι η νούμερο 1 αιτία και για την εμφάνιση και για την επιδείνωσή τους. Καθώς, λοιπόν, πλησιάζουμε ολοταχώς προς το καλοκαίρι, πρέπει να ακολουθήσουμε μια ολοκληρωμένη στρατηγική που θα μας βοηθήσει να μπούμε στην πιο ηλιόλουστη εποχή με τα καλύτερα δυνατά δεδομένα και να μη χρειαστεί να φτάσουμε στην αρχή της νέας σεζόν με φόβο πώς θα αντικρίσουμε το πρόσωπό μας στον καθρέφτη. Η στρατηγική αυτή, λοιπόν, δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει άμεση δράση και καλλυντική φροντίδα που όχι μόνο εισβάλλει δυναμικά στην ρουτίνα μας, αλλά γίνεται και απόλυτη καθημερινότητα.

First things first

Ας ξεκινήσουμε από μια επανάληψη που πάντα βοηθάει να κατανοήσουμε αυτό που μας συμβαίνει και να το αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη προσοχή. Αυτές οι αντιαισθητικές, καφέ κηλίδες που εμφανίζονται ξαφνικά στο πρόσωπό μας αποτελούν σημεία όπου υπάρχει επιπρόσθετη μελάγχρωση στην επιδερμίδα λόγω της αυξημένης μελανίνης, της ορμόνης δηλαδή που καθορίζει το χρώμα της επιδερμίδας σας. Οι πανάδες είναι στο ίδιο επίπεδο με το δέρμα και τις συναντάμε σε διάφορες αποχρώσεις του καφέ, είτε μόνες τους, είτε σε ομάδες. Ο λόγος που τις αποκτάμε αποτελεί έναν συνδυασμό γενετικής προδιάθεσης και τρόπου ζωής, καθώς έχει διαπιστωθεί πως η τάση για εμφάνιση είναι μεν γραμμένη στα γονίδια μας, αλλά εντείνεται πάρα πολύ και από την έκθεση στον ήλιο. Όσο περισσότερο χρόνο εκτιθέμεθα στις ηλιακές ακτίνες, τόσο περισσότερη μελανίνη αναγκάζουμε τον οργανισμό μας να παράγει, με αποτέλεσμα να εντείνεται και το πρόβλημα των πανάδων, όμως δύο άνθρωποι με την ίδια ηλιακή έκθεση δεν θα εμφανίσουν την ίδια ένταση στο πρόβλημα καθώς το DNA μας και πιο συγκεκριμένα το γονίδιο MRCI, ελέγχει την εμφάνιση των πανάδων σε ορισμένους ανθρώπους. Τέλος, οι ορμονικές αλλαγές έχει παρατηρηθεί ότι επηρεάζουν αρκετά την εικόνα των πανάδων, αλλά συνήθως υποχωρούν μόλις επανέλθει η ορμονική ισορροπία, όπως γίνεται για παράδειγμα σε περίοδο εγκυμοσύνης.

SkourasMed Protect & Hydrate SPF 30

Αντηλιακή προστασία, όλο τον χρόνο

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, πως για την αντιμετώπιση των πανάδων, η αντηλιακή προστασία έρχεται στην πρώτη γραμμή της στρατηγικής μας. Αφού ο ήλιος αποτελεί τη νούμερο 1 αιτία για την εμφάνισή τους, τότε εκεί πρέπει να βασίσουμε την νούμερο 1 λύση, όχι μόνο για να μην εντείνουμε τις ήδη υπάρχουσες, αλλά και για να αποτρέψουμε μελλοντικές πανάδες από το να εμφανιστούν. Το αντηλιακό μας πρέπει να είναι παρόν στην ρουτίνα φροντίδας μας κάθε μέρα, όλο τον χρόνο, ώστε να προστατεύουμε την επιδερμίδα μας από την ηλιακή ακτινοβολία και να βλέπουμε το δέρμα μας να επωφελείται με νεανική και ομοιόμορφη όψη για περισσότερα χρόνια. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι και η φωτογήρανση αποτελεί σπουδαία απειλή της επιδερμίδας και ο συνδυασμός της με την παρουσία πανάδων δημιουργεί μια εικόνα που καμία γυναίκα δε θέλει να συναντάει στον καθρέφτη της. Το SkourasMed Protect & Hydrate SPF 30 αποτελεί μια σπουδαία λύση για αντηλιακή προστασία και ενυδατική δράση 365 μέρες τον χρόνο, με απολαυστική υφή και υπέροχο άρωμα.

SkourasMed Pigment Spot Gel

Η λύση στο νεσεσέρ μας

Πέρα από το αντηλιακό μας, χρειάζεται να εντάξουμε και ένα προϊόν αντιμετώπισης των πανάδων που να έχει εξειδικευμένη δράση. Αγαπημένο προϊόν των ειδικών, το SkourasMed Pigment Spot Gel αποτελεί εξαιρετική επιλογή, καθώς είναι σχεδιασμένο για να αντιμετωπίζει ριζικά την υπερμελάγχρωση, μειώνοντας δραστικά την ένταση και το μέγεθος των πανάδων, ενώ δρα και προληπτικά. O συνδυασμός των συστατικών του μειώνει την ευαισθησία του δέρματος και διεγείρει τη φυσιολογική δράση του μηχανισμού ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, με αποτέλεσμα να αφήνει ένα δέρμα απαλό, λαμπερό με ομοιόμορφο χρωματικό τόνο, όπως ακριβώς το ονειρευόμαστε. Με τακτική χρήση παράλληλα με την αντηλιακή προστασία, θα φτάσουμε ως το καλοκαίρι του 2023 με μια επιδερμίδα θωρακισμένη και έτοιμη να απολαύσει τον ήλιο χωρίς φόβο!

Μοιράσου το Άρθρο

Σχετικά Άρθρα

  1. SkourasMed-cosmetics-osa-den-gnorizeis-gia-ta-serums.jpg
  2. SkourasMed-workaholic-beauty-tips.jpg
  3. SkourasMed-Dermapen.jpg
  4. SkourasMed-UV-rays.jpg

📢 Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε προσωποιημένη εμπειρία περιήγησης. Επιλέγοντας αποδοχή www.skourasmed.com, συμφωνείς με την Πολιτική Απορρήτου μας..